Sport

Zlatan Ibrahimovic accepterar sexmånadersavtalet och återvänder till Milan

Zlatan Ibrahimovic har accepterat ett erbjudande om att gå med i Milan igen. Milan meddelade under fredagen att svensken är klar för en återkomst i klubben och kommer att slutföra övergången den 2 januari. 

38-åringen har kommit överens om ett sex månaders kontrakt för resten av säsongen, med möjlighet till ytterligare ett år. Enligt medieuppgifter i Italien är kontraktet värt 30 miljoner kronor. 

Zlatan spelade i Milan mellan säsongen 2010-2012 och gjorde under den tiden hela 56 mål på 85 matcher.

Under den perioden vann han Serie A och den italienska Super Cup, men Milan går igenom en mycket mindre framgångsrik trollformel, som sitter på 11: e plats i tabellen efter ett 5-0 nederlag på Atalanta förra helgen under Stefano Pioli.

Ibrahimovic spelade senast i Europa på Boxing Day för två år sedan för Manchester United. Han gjorde 52 mål i 56 matcher för Galaxy.

Under jul- och nyårsuppehållet ligger Milan på en elfte plats i Serie A med 21 poäng på 17 matcher. Milanorivalen Inter är lika många poäng före Milan i tabellen. Klubben har inte spelat i Champions League sedan 2014 och i år tog sig Milan inte ens till Europa League, den näst mest prestigefyllda klubblagsturneringen i Europa, efter en femteplats i Serie A förra säsongen.

“Jag kommer att slåss ihop med mina lagkamrater för att vända på den här säsongen. Jag kommer göra allt för att vi ska uppnå våra mål.” säger Zlatan som uppges få bära tröjnummer elva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *